HACCP standard
Najviši svetski standard kada je u pitanju proizvodnja, skladištenje i distribucija hrane.
Najviši svetski standard kada je u pitanju proizvodnja, skladištenje i distribucija hrane.
Osnovni cilj HACCP koncepta je proizvodnja bezbednih prehrambenih proizvoda. Taj metod podrazumeva proizvodnju zdravstveno ispravnih namirnica preventivnim delovanjem, a ne posledičnim (inspekcijskim) delovanjem. HACCP sistem podrazumeva uspostavljanje odgovornosti za bezbednost namirnica svih učesnika u lancu proizvodnje hrane.
HACCP je fleksibilan sistem, prilagođava se svim vrstama proizvoda u svakoj karici lanca proizvodnje, distribucije i rukovanja hranom, “od njive do trpeze”. Grane prehrambene industrije koje zahtevaju HACCP sistem su:
Obaveza svih ugostitelja u našoj zemlji biće da u narednom periodu uvedu HACCP standard u svoje poslovanje.
Ketering & Catering je jedna od retkih domaćih kompanija koja je svoj objekat uredila po tom standardu.